Radicalii liberi sunt un real pericol pentru sanatate si frumusete.

In perioada aceasta, fac o cura cu un suc, un mix de graviola, mar si catina si inainte sa ma apuc l-am studiat un pic mai bine si m-a incantat cand am citit, despre el, ca are si un puternic efect antioxidant (iata aici  pe scurt, dar cuprinzator, despre  beneficiile acestui suc).

De aici a pornit si interesul meu de a citi mai multe despre rolul antioxidantilor si iata ce am spicuit, pornind de la radicalii liberi, cei pe care antioxidantii ii opresc atunci cand sunt in exces, moment in care sunt daunatori organismului.

Radicalii liberi se formeaza zilnic in corpul nostru. Sunt generați, în mod natural, de organism, ca urmare a unor procese ce au loc firesc în organismul uman, ca de exemplu metabolismul.

Pana la un punct, ei sunt de ajutor pentru ca au rol in consolidarea sistemului imunitar, descompun poluantii chimici, neutralizeaza toxinele, distrug bacteriile si virusurile insa, devin un pericol in momentul in care se produc in cantitate prea mare din cauza anumitor factori, ce tin de modul de viata ( stresul, dieta proastă, poluarea, fumatul și alcoolul ). 

Pentru combaterea efectului radicalilor liberi, organismul produce antioxidanti. Insa, cantitatea de antioxidanti produsa, in mod natural, de organism nu este suficienta pentru a neutraliza actiunea nociva a radicalilor liberi, atunci cand sunt in exces ( si, din pacate, ca urmare a factorilor de viata, amintiti mai sus, putem considera ca sunt mai tot timpul in exces).
Asa ca, este nevoie sa crestem aportul de antioxidanti prin consumul unor alimente care ii contin, dar si prin consumul anumitor suplimente care contin acesti aliati ai sanatatii noastre. 

FRUCTE : mure, coacaze, zmeura, afine, struguri, fructe de soc, merisoare, mere… .
LEGUME
varza, salata, spanac, gulii, broccoli, praz cartofi dulci, linte, mazare, fasole, soia… .
CONDIMENTEoregano, rozmarin, cimbru, scortisoara… .
ALTE CATEGORIIlapte organic, oua,iaurt, ulei de rapita… .

Daca mai sus am enumerat anumite alimente, despre care am citit ca sunt surse de antioxidanti, in randurile urmatoare o sa scriu cateva exemple de suplimente care contin antioxidanti.

Eu consider ca este necesar sa suplimentam alimentatia cu anumite suplimente, caci  alimentele la care avem acces in ziua de astazi:

  1. sunt saracite, poluate in urma cultivarii chimice, intr-un sol mult saracit;
  2.  sunt predispuse contaminarii, ca urmare a transportului pe distante mari;
  3.  sunt expuse iradierii, pentru ca sunt conservate si supuse coacerii fortate;
  4.  sunt modificare genetic, etc… 

Iata cateva surse de antioxidanti din randul suplimentelor din plafarul LIFE CARE:

SURE SIGHT
RESVERATROL
ACAI
AKAI
GINKGO BILOBA
SUPER ENERGY
GOJI

Poti citi mai multe detalii despre acestea daca dai click pe fiecare poza in parte.

Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si 

ro_RORomanian