Nu este un secret ca alimentele la care avem acces, in mare parte, nu mai au puterea nutritiva de care organismele noastre au nevoie pentru a functiona normal.

            Si, se intampla asta pentru ca alimentele:

  1.  sunt saracite, poluate in urma cultivarii chimice, intr-un sol mult saracit;
  2.  sunt predispuse contaminarii, ca urmare a transportului pe distante mari;
  3.  sunt expuse iradierii, pentru ca sunt conservate si supuse coacerii fortate;
  4.  sunt modificare genetic, etc… .

Drept urmare, organismul nu mai are posibilitatea sa mai fie hranit corespunzator, chiar daca noi incercam sa avem o alimentatie sanatoasa.

Suplimente si Vitamine
Consilier de stil de viata sanatos .

Mai mult,  din cauza unor obiceiuri nesanatoase, a mancatului in graba, a consumului de medicamente, care dezechilibreaza flora saprofita intestinala, la cele enumerate, se adauga si o digestie deficitara si implicit o absorbtie, de asemenea, deficitara a substantelor nutritive de catre organism.

De asemenea, nivelul crescut al stresului, al poluarii ambientale, modifica nevoile nutritionale zilnice, atat cantitativ, cat si calitativ.

Prin urmare, chiar daca avem grija la ce mancam, nu este posibil sa ne luam din alimentatie tot ceea ce organismul nostru are nevoie. Mai mult, anumite vitamine, necesita suplimentare universala, cum este cazul vitaminei D 3, care ne este recomandata inca de la inceputul vietii noastre. Asadar, organismul nostru nu poate lua din alimentatie, in totalitate, vitaminele, mineralele de care are nevoie pentru a functiona optim. Si dupa cum stim, lipsa sau insuficienta acestora din organism influienteaza, in mod negativ, starea noastra de sanatate.

Asa ca, organismul are nevoie de suplimentare. Si o sursa de suplimentare o reprezinta suplimentele nutritive. Acestea sunt suplimente alimentare, care reprezinta surse concentrate de nutrieti, al caror scop este de a suplimenta regimul alimentar.

Suplimentele alimentare reprezinta o sursa viabila pentru mentinerea si recastigarea sanatatii umane, pentru ca aduc un aport nutritiv complet, de care organismul are nevoie.

Specialistii sustin ca suplimentele alimentare sunt sigure, neavand efecte secundare, pentru ca nu sunt substante chimice de sinteza. 
 Bineinteles, in cazul persoanelor diagnoaticate cu anumite afectiuni, cu medicatie prescrisa, este nevoie sa se tina cont de sfatul unui specialist, sa se tine cont de aceste aspecte atunci cand se face o schema cu suplimente alimentare. Insa, in cazul persoanelor sanatoase, care doresc sa isi imbunatateasca starea de sanatate sau intentioneaza sa previna eventualele probleme, ce pot sa apara din punct de vedere al sanatatii, caci mai important este sa prevenim decat sa tratam, daca se respecta indicatiile si contraindicatiile de pe eticheta, suplimentele alimentare sunt sigure.

Am reusit sa integrez, in viata mea, obiceiul de a consuma suplimente alimentare ca urmare a unei situatii nu tocmai placuta, pe partea de sanatate. In acel moment, am constientizat ca nu sunt responsabila fata de sanatatea mea, implicit fata de viata mea si am inceput sa integrez, treptat, noi obiceiuri sanatoase in rutina mea, in ideea de a-mi imbunatati modul de viata.

Fa din sanatate o prioritate!

Oana Ivu Dan – Consilier de stil de viata sanatos

Wikipedia
Wikipedia
Suplimente
Suplimente Alimentare
ro_RORomanian